Jak se starat a čistit vodítka a obojky z materiálu Biothane

Biothane je syntetický materiál, který je oblíbený pro svou odolnost, snadnou údržbu a dlouhou životnost. Aby vaše vodítka a obojky z Biothane vydržely co nejdéle a vypadaly stále jako nové, postupujte podle těchto jednoduchých kroků:

Proč zvolit Biothane?

Biothane je vysoce odolný materiál, který je voděodolný, snadno se čistí a je velmi trvanlivý. Ideální je pro aktivní psy, kteří často pobývají venku, a to i v nepříznivém počasí.

Čištění Biothane vodítek a obojků

  1. Pravidelné čištění:

    • Použijte teplou vodu a mýdlo: K odstranění nečistot stačí teplá voda a jemné mýdlo. Vodítko nebo obojek jednoduše omyjte pomocí měkkého hadříku nebo houbičky.
    • Opláchněte důkladně: Po omytí mýdlem důkladně opláchněte vodítko nebo obojek čistou vodou, aby na materiálu nezůstaly žádné zbytky mýdla.
  2. Odstranění silnějších nečistot:

    • Použití kartáče: Pokud jsou na Biothane vodítku nebo obojku silnější nečistoty, použijte měkký kartáč. Vyvarujte se použití tvrdých kartáčů nebo abrazivních čisticích prostředků, které by mohly materiál poškodit.
  3. Dezinfekce:

    • Použití jemných dezinfekčních prostředků: Pokud je potřeba vodítko nebo obojek dezinfikovat, použijte jemné dezinfekční prostředky. Vyhněte se agresivním chemikáliím, které by mohly materiál narušit.

Sušení

  1. Přirozené sušení:
    • Sušení na vzduchu: Po umytí nechte Biothane vodítka a obojky přirozeně uschnout na vzduchu. Vyhněte se sušení na přímém slunci nebo v blízkosti zdrojů tepla, což by mohlo způsobit poškození materiálu.

Skladování

  1. Správné skladování:
    • Suché a chladné místo: Vodítka a obojky skladujte na suchém a chladném místě. Vyhněte se vystavení přímému slunečnímu světlu nebo extrémním teplotám.

Výhody Biothane

  • Odolnost proti vodě: Biothane je odolný vůči vodě, což z něj činí ideální volbu pro psy, kteří rádi plavou nebo tráví čas venku za každého počasí.
  • Snadná údržba: Díky hladkému povrchu je údržba velmi jednoduchá, což šetří čas a úsilí.
  • Dlouhá životnost: Biothane je velmi odolný a při správné péči vydrží dlouhá léta.

Dodržováním těchto kroků zajistíte, že vaše Biothane vodítka a obojky zůstanou čisté a v dobrém stavu po dlouhou dobu. Tím nejen prodloužíte jejich životnost, ale také zajistíte, že váš pes bude nosit hygienicky čisté a pohodlné vybavení.

Zpět do obchodu