Jak cestovat se psem do Kanady: Praktické rady a moje osobní zkušenosti

Cestování se psem do Kanady může být náročné, ale s dostatečnou přípravou to zvládnete hladce. Tento článek nabízí praktické rady založené na mé osobní zkušenosti, kdy jsem cestovala se svým psem do Kanady. Doufám, že vám tyto tipy pomohou naplánovat bezproblémovou cestu.

Příprava před cestou

Očkování a zdravotní osvědčení Před cestou zajděte k veterináři a ujistěte se, že váš pes má všechna potřebná očkování, především proti vzteklině. Nezapomeňte na mezinárodní zdravotní osvědčení, které musí být v angličtině nebo francouzštině.

Dokumentace Připravte si kopie všech důležitých dokumentů: očkovací průkaz, zdravotní osvědčení a případně další potřebné dokumenty dle požadavků kanadských úřadů.

Přepravní podmínky

Výběr letecké společnosti Zjistěte, jaké podmínky pro přepravu psů nabízí vámi vybraná letecká společnost. Některé společnosti mají přísnější pravidla než jiné.

Přepravka Zajistěte vhodnou přepravku, která splňuje normy IATA (International Air Transport Association). Před cestou nechte psa, aby si na přepravku zvykl, a udělejte ji co nejpohodlnější. My zvolili Guliver 7, je to největší klec, ale za nás bych ji nedoporučila. První nám přišla už prasklá, druhá nám praskla po cestě na letiště.

Příprava na let

Pohodlí a hydratace Před odletem se ujistěte, že váš pes má dostatek vody. Během letu by měl být v přepravce pohodlně uložen.

Zvyknutí na přepravku Několik týdnů před cestou začněte trénovat psa, aby si na přepravku zvykl. Používejte ji například při krátkých cestách autem.

Po příjezdu do Kanady

Celní a karanténní předpisy Při příjezdu do Kanady musíte projít celní kontrolou. Mějte připravené všechny dokumenty a buďte připraveni na případné kontroly.

Ubytování a aklimatizace Po příjezdu se postarejte o to, aby měl váš pes dostatek času na aklimatizaci. Najděte vhodné místo pro procházky a odpočinek. Doporučuji zjistit, jestli v dané destinaci mají granule, na které je váš pes zvyklý. S sebou do letadla si můžete vzít pouze určité množství.

Také jsem si dopředu u veterináře zakoupila probiotika, které Alfíkovi měli pomoct se zažíváním při změně prostředí.

Závěr

Cestování se psem do Kanady může být dobrodružství, které stojí za to. S pečlivou přípravou a správnými informacemi to zvládnete bez problémů. Doufám, že mé rady a osobní zkušenosti vám pomohou naplánovat skvělou cestu.

 

cesta_do_kanady

Zpět do obchodu